MEVLANA EVLERİ VAN'A GİTMEK ÜZERE YOLA ÇIKTI |
Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından seferber olan Kızılay bölgedeki yardımlarına devam ediyor. Bu kapsamda daha önce Düzce’den gönderilen çadırların ardından 490 adet Mevlana evleri de yola çıktı.
Van’da meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremin ardından Kızılay bölge için adeta seferber oldu. Daha önce ihtiyaca göre Kaynaşlı’da bulunan Batı Karadeniz Acil Afet Yardım istasyonundan 3381 çadır bölgeye gönderilmişti.
Bölgedeki hava şartlarının olumsuzlaşması dolayısı ile bölgeye daha muhafazalı barınaklar yapılmak için bugün Kızılay yine harekete geçti.
Bugün bölgeye gönderilmek üzere Batı Karadeniz Acil Afet Yardım istasyonunda 490 adet Mevlana evi sevkiyatı yapıldı. Kamyonlara yüklenerek gönderilen konteynerlerin bölgedeki barınma sorununa çözüm olması bekleniyor. Her konteynerin içerisinde 10 adet Mevlana evi bulunuyor.
Konu ile ilgili açıklamalar yapan Batı Karadeniz Acil Afet Yardım merkezi müdürü Mustafa Yılmaz, Van’daki afete odaklı çalışmalar yaptıklarını bu kapsamda çadır sevkiyatlarını tamamladıklarını ve ardından 490 Mevlana evinin sevkiyatını gerçekleştirdiklerini belirtti. Yılmaz, “496 Mevlana evi var elimizde. Biz bunun 490 tanesini bölgeye sevk ediyoruz. Van’da bölgede kış şartlarının başlaması ve özellikle uzak köylerde kış şartlarının daha ağır olduğunu düşünürsek Mevlana evleri planlandı. Biz de buna dayanarak Mevlana evlerini sevk ediyoruz. Mevlana evleri soğuğa karşı korunaklı, içerisinde 4 tane ranzası olan, 5 kişilik bir ailenin rahatça barınabileceği, dış etkenlerden muhafazalı bildiğimiz ev.” Dedi.
"25 BİN ÇADIRI 48 SAATTE DAĞITMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL" Kızılay’ın bölgede yetersiz kaldığı konusundaki söylentileri de cevaplayan Yılmaz, her afette bu gibi sıkıntıların yaşandığını belirterek 25 bin çadırın 48 saat içerisinde hemen dağıtılmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Yılmaz, “Bu her afette dile geliyor. Yetersiz olmayı ne açıdan yetersiz olmak şeklinde düşünmek lazım. Türk Kızılayı bugün itibari ile bölgede 25 bin çadırı bulun duruyor.
25 bin çadırı 48 saat içerisinde dağıtmak matematik olarak mümkün değil. 25 bine kadar saymaya başlasak bir gün geçer. Çadırın dağıtımında da tüm dünyada kabul görmüş bir yöntem uyguluyoruz. Önce evi yıkılana sonra evi hasar görene ve daha sonra evine girmeye korkana çadırı veriyoruz. Bu ihtiyaç sıralamasını yapana kadar bir zaman geçer. Panik yapmadan nasıl olsa bana da bir çadır gelir diye düşünmek gerekiyor.” İfadelerini kullandı.
|
TARİH: 12.02.2012 02:24:00 |
KAYNAK: DESKKOP - Düzce Esnaf ve Sanarlar Kredi Kefalet Kooperatifi - www.deskkop.org.tr |